Put oko sveta

Svake godine posetite barem jedno mesto koje ranije niste posetili. Moj put oko sveta je započeo davne 2013. godine i do sada sam posetila 34 zemlje. Nedovoljno, ako mene pitate, ali – ni ne nameravam da stanem. Nekoliko godina kasnije sam sebi postavila malo veći izazov – da svake godine posetim 3 nove zemlje. I znate šta? Mislim da sam spremna za još veći izazov!

Putovanja nam šire vidike, uz putovanja odrastamo i otkrivamo sebe i o sebi. Upravo kroz putovanja možemo spoznati šta je to što nas motiviše, šta volimo, koja je naša strast. Ona nam omogućavaju da dođemo u susret sa drugim ljudima, da upoznamo i prihvatimo različitosti, da obogatimo svoj život.

Postoji i druga strana putovanja, kada se suočite sa situacijama koje su potpuno van vaše komfor zone, kada u vama ispliva strah, neretko i predrasude, kada se jave ograničenja. Tvrdim da ne postoji bolji način za prevazilaženje ličnih prepreka i oslobađanje sopstvenog bića od putovanja. Jer, situacije se dese same od sebe, kada ih najmanje očekujete i ne postoji ništa drugo osim pogledati ih oči u oči.

Najbolji poklon koji možete sebi pokloniti je da otputujete. A danas je, više nego ikada ranije, jednostavno i bezbedno putovati.

I, šta čekate? Krenite na put oko sveta!

Kolumbija je jako opasna zemlja

U Kolumbiji vreba opasnost..

..da ćete postati razmaženi. A razmaziće vas muškarci, koji čvrsto brane svoj stav da je to jedino ispravno, kada su u pitanju žene. Otvoriće vam vrata. Privući će stolicu, sipaće vam piće i naručiti sledeće u pravom trenutku. Ispunjavaće vaše želje, a nekad će vam se činiti i da vam čitaju misli. Zaustaviće vas na ulici, kako bi vam rekli da ste predivni. Dobacivaće, vrištaće za vama, deliti komplimente i obožavati vas. Biće ponosni kada im posvetite vreme, a srećni ako ste zadovoljni. Ma, čak će vas i hraniti, iako će nakon toga uslediti sati razgovora sa drugaricama o tome da se sledećeg puta moramo strateški rasporediti i sesti jedna do druge, kako nas niko ne bi hranio. I zaista, vreba opasnost da ćete se na sve te predivne postupke navići.

colombia kanislife