Motivacija

Reč motivacija je, čini mi se, postala deo svakodnevnice velikog broja ljudi. Na razne načine, uz pomoć raznih izvora, dolazimo do poruka, saveta, rečenica koje za cilj imaju da nas pokrenu, oteraju pesimizam i navedu nas da promenimo pogled na život.

Neću delite savete o stvarima koje nisam prošla, koje nisam osetila na svojoj koži, u svom srcu. S druge strane, čak i ono što sam doživela i iskusila može biti isto, a opet drugačije u odnosu na tuđa iskustva. Jer, svako ima svoju percepciju realnosti. I za različite ljude je ona – različita.

Prvobitna ideja iza pokretanja Kanislife bloga jeste bila pomoći onima koji žele da se oprobaju u freelance vodama. Međutim, s obzirom da su počeci uglavnom izazovni, a pogotovu ako govorimo o freelance platformama, motivacija je postala neizbežan deo mog pisanja.

Međutim, shvatila sam da ljude umem da podstaknem na razmišljanje o mnogim stvarima, koji se tiču ličnog razvoja i napretka. Ali ne onog NLP razvoja, baš naprotiv. Mislim na emocionalni, duhovni, psihološki momenat. Mislim na izazove, uspone i padove, suočavanja, strahove, ljubav, radost. To je vrednije od bilo kakvog NLP-a.

Ako kroz svoje tekstove uspem da vam usadim barem mrvicu motivacije i delić svog večitog optimizma, znaću da je vredelo uložiti vreme, trud i ljubav u pisanje ovih reči.

Spiritualnost i spiritualna pripadnost

Upitala sam pre nekoliko nedelja jednog lamu (lama je u budizmu spiritualni učitelj ili guru, učitelj dharme u Tibetanskom budizmu) koja su 3 jasna znaka da se radi o spiritualnoj prevari i lažnim učiteljima. Rekao je: “Vrlo prosto – to su seks, novac i moć.” To zapravo i nije neka razlika u odnosu na materijalni svet u kojem živimo. Ali se poklapa sa mišljenjem koje sam sama izgradila: pravi učitelj neće tražiti hiljade evra da bi te nečemu naučio ili preneo znanje. Takođe, neće se koristiti raznim manipulativnim tehnikama kako bi druge naveo na seksualne odnose. I neće svoje “titule” i položaj u zajednici koristiti da bi imao određene benefite i kontrolu nad ostalima.

Pa, šta se onda i zašto dešava, oko nas poslednjih godina?

thailand kanislife